Laat je bij praten over de nieuwste ontwikkelingen binnen de ziekenhuisfarmacie en deel tegelijk jouw kennis en praktijkervaring met je collega’s uit andere ziekenhuizen. Wil jij erbij zijn en niets missen? Schrijf je dan nu in en houd 25 maart 2023 vrij in je agenda. Inschrijven kan tot 1 maart.
Het definitieve programma is rond!

Uitnodiging symposium 25 maart 2023

Wanneer: zaterdag 25 maart 2023
Locatie: De Unie, Multatulilaan 12, Culemborg
Kosten: €40,- voor leden en €70,- voor niet-leden.
 

Lid worden? www.nvfz.nl/lid-worden

Vragen? info@nvfz.nl


Programma: 

• 09:30 – 10:20 Ontvangst en bezoek aan de stands. 

• 10:20 – 10:30 Opening door de dagvoorzitter Madelinde Vaane-Boot. Apotheker poliklinische apotheek Gelre ziekenhuis. 

• 10:35 – 11:20 Iris Lafeber, onderzoeker bij Klinische Farmacie en Toxicologie van het LUMC. Het 3D printen van geneesmiddelen; Waarom willen we dit en wat is de algemene indruk? Hoe gaat zo’n onderzoek en wat komt daar bij kijken? Wat is de stand van zaken? Wat zijn de verwachtingen qua ontwikkelingen en hoe te implementeren (nationaal en internationaal)? 

• 11:30 – 12:15 Svenja Laarhuis, AIOS Ziekenhuisfarmacie in het Catharina Ziekenhuis. De ontwikkeling van een hydrogeloplossing voor hypertherme intraperitoneale chemotherapie (HIPEC). Als je als patiënt buikvlieskanker hebt, word je behandeld m.b.v. HIPEC. Deze ingreep is een combinatie van chirurgie met chemotherapie waarbij de zichtbare tumoren eerst grotendeels verwijderd worden. Daarna ontvangt de patiënt anderhalf uur lang verwarmde chemotherapie die rond wordt gepompt in de open buikholte. Je kunt je voorstellen hoe intensief en belastend deze ingreep is voor patiënten en artsen. 

• 12:15 – 13:15 Lunch en bezoek aan de stands. 

• 13:20 – 13:40 Arne Rutgers, Productie apotheker Catharina Ziekenhuis. Hoe de ziekenhuisapotheek ondersteuning biedt bij de thuisbehandeling van MS. Multiple Sclerose (MS)-patiënten, met een terugval in hun ziekteproces, werden voorheen in het ziekenhuis behandeld met een medicijn via een infuus. Onderzoek heeft uitgewezen dat de behandeling net zo effectief en veilig thuis kan worden gegeven, in de vorm van capsules. Nominatie Zinnige Zorg Award 2021. 

• 13:45 – 15:45 Eelco Wisman, Master Trainer of NLP (Neuro Linguïsitsch Programmeren). Training: Wat kun je met NLP in werk en privé?