Een verpleegkundige is op staande voet ontslagen, nadat ze tijdens haar nachtdienst foto's van haar dochter had gemaakt.   Sheila werkte al 35 jaar bij het Amphia Ziekenhuis in Breda. Haar laatste functie was die van ic-verpleegkundige. Amphia is een ziekenhuis met een zogeheten Level 3 ic-afdeling, het hoogste niveau van ic-afdelingen in Nederland. Op de ic-afdeling worden patiënten één op één verzorgd door een gespecialiseerde verpleegkundige.   Dochter Voor aanvang van haar nachtdienst vond tussen Sheila en een collega de gebruikelijke dienst- en patiëntoverdracht plaats. De overdracht vond plaats op de kamer van een patiënt. Op dat moment stond de dochter te wachten op de gang van de ic-afdeling.   Miss International Netherlands De dochter is Miss International Netherlands en zij wilde met het oog op de wereldwijde Miss International verkiezingen in Japan haar portfolio uitbreiden met een item over de gezondheidszorg in Nederland. In dat kader wilde zij enkele foto’s maken op de ic-afdeling van Amphia.   Sheila gaf vervolgens haar witte Amphia-uniformjasje aan haar dochter waaroverheen een sjerp met de tekst ‘Miss International Netherlands’ werd gedrapeerd. In het daaropvolgende uur maakte Sheila zo’n 15 foto’s van haar dochter op 4 verschillende locaties van de ic-afdeling.   Tussendoor had de dochter nog een geel overschort met mutsje, handschoenen en een mondkapje aangekregen. Er werden ook foto’s gemaakt op twee patiëntenkamers. Op enig moment legde een collega aan de dochter in grote lijnen uit wat het werk op de ic inhield.   Tijdens de fotoshoot vroegen twee andere collega's Sheila of zij daarvoor toestemming had. Sheila antwoordde daarop dat zij dat had geregeld, terwijl dat niet het geval was. Na het maken van de foto’s startte Sheila haar dienst.  
'Weinigen overleven' Diezelfde nacht werkte de dochter aan haar portfolio en nam de volgende tekst op bij een van de gemaakte foto's: (…) Ik vond het fijn om van de staf te horen dat hoe ziek de patiënten ook zijn en hoe weinig er ook de ic overleven, de mensen dit werk doen voor de zeer weinigen die toch weer uit de ic komen (vrij vertaald uit het Engels, red.).
  Sheila wist dat de foto's gebruikt zouden worden voor de portfolio, die vervolgens werd toegezonden aan de Miss-organisatie in Nederland. Ook zette de dochter een aantal foto’s met de begeleidende tekst op haar openbare profiel op Facebook.   Toestemming? Niet veel later werd Sheila gebeld door haar leidinggevende. In dat gesprek gaf Sheila aan dat ze toestemming had gekregen van aan arts-assistent, wat niet klopte. Op verzoek van het ziekenhuis verzocht ze haar dochter vervolgens de foto's van haar Facebook te halen. Niet veel later werd Sheila op non-actief gesteld en vervolgens op staande voet ontslagen.   Verwijtbaar Voor de goede orde stapte het ziekenhuis nog naar de rechter voor ontbinding van haar arbeidsovereenkomst. De rechter bepaalde dat het ontslag op staande voet onterecht was. Het verwijtbare gedrag van Sheila leverde echter wel een dusdanige wijziging van omstandigheden op dat ontbinding gerechtvaardigd was.   Ze had bij aanvang van haar dienst niet het belang van de aan haar toegewezen patiënt voorop gesteld. Ze had bovendien gelogen tegen haar collega's en leidinggevende over de gegeven toestemming. Het zwaarste verwijt betrof de tekst die de foto's begeleidde. Doordat deze tekst een volstrekt verkeerd beeld gaf, alsof slechts weinig patiënten de ic-afdeling levend verlaten, waren de belangen van Amphia in het geding gekomen (de overall-mortaliteit op de ic van het Amphia was 8,1%).   Hoewel Sheila een lang en smetteloos dienstverband had en altijd goed had gefunctioneerd, rechtvaardigden alle omstandigheden de ontbinding van haar arbeidsovereenkomst, zonder toekenning van een ontslagvergoeding.   Sheila is een gevingeerde naam.   Bron: www.jurofoon.nl
Lees verder
Relevante nieuwsberichten