Nieuwe website NVFZ

De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met brainstormen, ontwerpen en vormgeven. En aanstaande woensdag is het zover.. de nieuwe website van de NVFZ gaat live!

Aankomend symposium – Nieuwe ontwikkelingen Cytostatica: een hele uitdaging!

De behandeling van kanker wordt steeds beter. Onderzoekers zijn constant op zoek naar mogelijke nieuwe behandelingen of manieren om de bestaande therapieën te verbeteren. Dit leidt onder meer tot het gebruik van nieuwe medicijnen of behandelingen die in de thuissituatie kunnen worden gegeven.

Meld je aan voor de (pilot) e-learning ‘Pijn- en pijnbehandeling’ – NVZA

Om de na- en bijscholing van apothekersassistenten en andere apotheekmedewerkers te stimuleren en nieuwe nascholing te ontwikkelen is de NVZA in gesprek met TVOsolutions (TVO), een organisatie die zich richt op leeromgevingen op maat.

Ursodeoxycholzuur lijkt niet effectief bij zwangerschapscholestase

Ursodeoxycholzuur (Ursochol) bij zwangerschapscholestase lijkt maternale en foetale uitkomsten, zoals jeuk en vroeggeboorte, niet te verbeteren. Dit vonden Lucy Chapell e.a. in een gerandomiseerde trial, vandaag gepubliceerd in the Lancet.

Hoge bloeddruk wel behandelen bij alzheimer

De aanname dat hypertensie bij oudere patiënten met de ziekte van Alzheimer beter onbehandeld kan blijven is onjuist. Dat laten Daan de Jong e.a. (Radboudumc) zien in een studie die verscheen in Hypertension.

Alle sterktes Euthyrox zonder lactose beschikbaar

Euthyrox (levothyroxinenatrium) is veranderd van hulpstoffen. Lactose is vervangen door mannitol en citroenzuur. De tabletten hebben wel exact dezelfde werkzame stof. Dit geldt voor alle sterktes. Fabrikant Merck heeft bevestigd dat alle sterktes inmiddels op de markt zijn.