Vakantie

De NVFZ wenst iedereen een welverdiende vakantie!

Webinar 8 juni 2021: Geef patiënten de regie over hun medicatiegebruik!

De NVFZ gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft al weer een interessante GRATIS Webinar voor jullie! Dit keer is het thema: Meer regie voor de patiënt! Geef patiënten de regie over hun medicatiegebruik

de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2021!

Ook dit jaar vindt De Grote Apothekersassistenten Kennistest weer plaats. Want het vak van apothekersassistent is iets om trots op te zijn! Dus: Doe mee! Omdat je passie hebt voor je werk, omdat je goed bent in wat je doet, omdat je het gewoon leuk vindt om mee te doen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: optimafarma.nl/kennistest Je kunt deelnemen t/m 1 september 2021

Boete voor artsen bij onterechte corona-medicatie

Nog steeds zijn er artsen die medicijnen voorschrijven die in strijd zijn met de behandeladviezen voor corona, zoals (hydroxy)chloroquine en ivermectine.

Medicijnlijst: wisselen ongewenst

Wisselen van medicijnen? Niet iedereen vindt dat prettig. Soms zorgt het wisselen van medicijnen voor dusdanig veel verwarring, dat het medicijn verkeerd wordt ingenomen.

Verband tussen stollingsproblemen en coronavaccin van AstraZeneca is waarschijnlijk

Waarschijnlijk is er een verband tussen het vaccin Vaxzevria (voorheen: AstraZeneca COVID-19 Vaccin) en de zeer zeldzame combinatie van stolstelvorming en een laag aantal bloedplaatjes.