Nederlanders vinden ongeveer drie kwartier reizen naar hun werk wel voldoende. Gemiddeld is de woon-werkafstand 13,7 kilometer en ruim de helft van de werknemers heeft een baan in een andere stad dan waar hij woont. Daarmee telt ons land zo`n 4,5 miljoen forenzen. Als iemand een leuke baan heeft, maar liever dichter bij huis soortgelijk werk wil doen, kan hij zoeken naar een andere baan. Maar met de crisis is dat niet zo eenvoudig.  
Een andere mogelijkheid is banenruil. De laatste jaren zijn er enkele initiatieven van mensen die helpen bij het maken van de ideale ruil. Bij werkdichterbijhuis.nl, jobshwop.nl of banenruil.nl kan men een account aanmaken en zelf op zoek gaan naar de ideale kandidaat om mee te ruilen. Voor een zinvolle ruil moeten twee kandidaten met een vergelijkbare baan op de goede locatie zitten. Er zijn dus heel wat mensen nodig voor een kans op een goede match.
  Werkgevers zijn lang niet altijd in voor het idee. Iets meer dan de helft wil serieus nadenken over een voorstel tot banenruil. 37% van de door banenruil.nl ondervraagde werkgevers denkt dat een ruil beter is dan ontslag. Ondanks dat houdt een kwart het toch liever bij `gewoon` ontslag.   Bron: www.profnews.nl, gebaseerd op de Volkskrant
Lees verder
Relevante nieuwsberichten