Er komt een bonusregeling voor zorgprofessionals. Dat heeft minister De Jonge (VWS) bekend gemaakt. Het gaat om alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de coronatijd hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden. Dat geldt ook voor de patiëntenzorg die in de apotheek is verleend. Minister de Jonge: "Tijdens de coronacrisis hebben zorgprofessionals zich dag en nacht onvermoeibaar ingezet om anderen te helpen. En dat onder ongekende omstandigheden. Nederland kon op hen rekenen.”

De bewindsman kondigt aan dat de bonusregeling in de zomermaanden wordt opgesteld. Op het moment dat de bonusregeling in werking is getreden, kunnen werkgevers een aanvraag indienen. Het streven van minister de Jonge is om uiterlijk 1 oktober 2020 het loket voor het indienen van de aanvragen te openen.

In de apotheken is de impact van corona zeer merkbaar. Naast de aangepaste vormen van farmaceutische patiëntenzorg, is de code ‘Masker 19’ geïntroduceerd. Minister Hugo de Jonge gaf op 8 mei in de Haagse apotheek Pillen en Praten bekendheid aan de mogelijkheid om in de apotheek huiselijk geweld te melden. Voorts sprak ook premier Rutte tijdens een bezoek aan de Zuiderpark apotheek over het belangrijke werk dat in de apotheek wordt verricht en de impact van corona.


Bron: KNMP

Lees verder
Relevante nieuwsberichten