Felicitaties voor Karen Arnoldus.   Afgelopen week heeft de NVFZ Karen Arnoldus gefeliciteerd. Zij is de eerste ziekenhuisapothekersassistent die haar herregistratie heeft afgerond.   In een prachtig verbouwde hoofdingang van het Diaconessenhuis Leiden werden wij door Karen Arnoldus opgehaald. In de klinische apotheek zetten wij ons gesprek voort.     Dineke Berger, bestuursvoorzitter van de NVFZ, had voor Karen een mooie bos bloemen en een tijdschriftencadeaubon meegenomen en feliciteerde haar met deze geweldige prestatie.         Het is knap werk om naast een fulltime job ook nog veel bij- en nascholing en andere deskundigheid bevorderende cursussen te volgen. Je moet binnen vijf jaar 100 punten hebben behaald.   Karen werkt 4 x 9 uur per week, waarvan zij drie dagen als apothekersassistent / Pharmacy Practitioner werkt en één dag per week ondersteunt zijn haar collega Marinka Zwaan, die kwaliteitsfunctionaris is van de klinische en poliklinische apotheek. Marinka zorgt ervoor dat het portfolio van alle apothekersassistenten in het kwaliteitsregister van de KABIZ wordt bijgehouden.   Karen zegt over zichzelf:
“Ik ben altijd al erg leergierig en perfectionistisch geweest. Samen met de ziekenhuisapothekers en de kwaliteitsfunctionaris heb ik er voor gezorgd dat er in onze apotheek veel aandacht is voor de registratie van apothekersassistenten bij de KABIZ. De ziekenhuisapothekers ondersteunen ons en bieden ons alle gelegenheid om onze vakbekwaamheid verder te ontwikkelen. Kwaliteit is een hot item binnen de klinische apotheek.”
  Karen is dan ook heel trots op het ziekenhuis en op zichzelf.   Karen vertelde welke scholing zij heeft gevolgd en welke activiteiten ze heeft gedaan om aan voldoende punten te komen: ”Pharmacy Practitioner, Quik scans, Pri’s, CME-online, klinische lessen, werkinstructies schrijven of herschrijven etc. teveel om op te noemen. Karen vertelde dat zij ondernemend is en graag overal zelf op af stapt, zij wil er als eerste bij zijn. Dat is haar nu ook weer mooi gelukt. Tja, en waar Karen de tijd vandaan haalt: ”Karakter zegt zij zelf, ik kan er niks anders van maken.”   Wij wensen Karen nog veel succes met haar werk!    
Lees verder
Relevante nieuwsberichten