3-soorten-slaap-waak-ritme-stoornissenHet slaaphormoon melatonine mag vooralsnog vrij worden verkocht. Dat oordeelde de rechtbank in Den Haag woensdag in een zaak die brancheorganisatie Natuur- en Gezondheidsproducten Nederland was begonnen.  
Aanleiding vormde een besluit van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) dat voor pillen met een dosering boven de 0,3 milligram een recept van de huisarts nodig was. De rechtbank in Arnhem bepaalde vorig jaar in een spoedprocedure dat de pillen gewoon in de vrije verkoop mochten blijven.
  De rechtbank in Den Haag zegt nu dat de IGZ alleen in individuele gevallen een stokje voor de vrije verkoop mag steken en pas nadat een individuele beoordeling daartoe aanleiding geeft. De verkoop van melatoninehoudende producten moet dus van geval tot geval worden beoordeeld.   Het middel wordt gebruikt tegen jetlag en andere slaapstoornissen. Maar volgens artsen helpt het bij sommige slaapproblemen niet en kan het bij verkeerd gebruik klachten erger maken.   Bron: www.rechtennieuws.nl, door de redactie van Rechtennieuws
Lees verder
Relevante nieuwsberichten