Om de na- en bijscholing van apothekersassistenten en andere apotheekmedewerkers te stimuleren en nieuwe nascholing te ontwikkelen is de NVZA in gesprek met TVOsolutions (TVO), een organisatie die zich richt op leeromgevingen op maat. TVO heeft al een aanbod van nascholingsactiviteiten voor apothekersassistenten (www.farmacieopleidingen.nl ) en biedt verschillende mogelijkheden om, in samenwerking met de NVZA , nieuwe nascholing te ontwikkelen en aan te bieden.

Met TVO is afgesproken om apothekersassistenten werkzaam in ziekenhuizen een pilot aan te bieden in de vorm van een korte e-learning ‘Pijn en pijnbehandeling’ (2 uur) , gecombineerd met herhalingsvragen via de Next Level app. Is deze pilot een succes , dan zal er in samenwerking met TVO meer nascholing voor apothekersassistenten/-medewerkers ontwikkeld worden in een specifieke NVZA leeromgeving.

Inhoud van de e-learning ‘Pijn en pijnbehandeling’:

  1. Het eerste deel van de cursus behandelt:  de definitie van pijn, hoe pijn tot stand komt, de verschillende typen pijn en het meten van pijn.
  2. In het tweede deel van de cursus kijken we naar pijnmedicatie: de pijnladder van de WHO en de meest gebruikte geneesmiddelen voor nociceptieve pijn.
  3. In het derde deel wordt de behandeling van pijn behandeld: algemene behandelingsprincipes; behandeling van peri-/postoperatieve pijn; behandeling van pijn bij kanker; behandeling van neuropatische pijn.

Planning:

  • Inschrijven voor de pilot kan tot 15 september 2019
  • Cursisten krijgen in de eerste week oktober, per mail via het digitale TVO platform, een uitnodiging voor de E-learning ‘Pijn en pijnbehandeling’ en kunnen deze de gehele maand oktober maken.
  • In de tweede week van november ontvangt men, via TVO, de herhalingsvragen in de Next-Level app.
  • In de maand december zal de pilot geëvalueerd worden.


Praktische informatie: 

Kosten van deelname aan de pilot e-learning (incl. Next Level app) : € 20,- p.p.

Aanmelden voor deelname aan de e-learning ‘Pijn en pijnbehandeling’ kan tot 15 september 2019 via een mail naar secretariaat@nvza.nl.  Bij de aanmelding ontvangen we graag van de cursisten:

  • Voornaam,
  • Achternaam
  • E-mailadres (het emailadres waar de cursist de e-learning op willen ontvangen, kan thuis of werk zijn).

Mochten jullie na het lezen hiervan enthousiast zijn geworden, meld je dan nu aan voor de ‘Pilot e-learning Pijn- en pijnbehandeling’!

Lees verder
Relevante nieuwsberichten