Het Nederlandse bedrijf Micreos brengt binnen afzienbare tijd een middel op de markt dat de beruchte MRSA-bacterie, de `ziekenhuisbacterie`, bestrijdt. Er is er bijna geen enkel ander antibioticum dat dit kan bestrijden.   Micreos bestrijdt de bacterie via fagen, een nieuwe techniek. Fagen zijn virussen die zich voortplanten door een bacterie open te breken en op te souperen.    
Micreos heeft al een aantal middelen die op deze manier werken. Twee ervan werken in de voedingsmiddelenindustrie; Listrex tegen Listeria, een dodelijke bacterie in rauwmelkse kaas, vlees en vis, en het andere middel tegen de salmonellabacterie.
  Micreos lanceerde een aantal maanden terug zijn eerste middel voor consumenten: Gladskin, tegen huidproblemen als Acne. Listrex werkt goed, stelt Peter Willemsen van het centraal Veterinair Instituut. Maar met middelen tegen kwalen bij mensen en dieren is dat lastiger. `Er worden wel spectaculaire successen gemeld, maar die zijn wetenschappelijk minder duidelijk.
` Om komend jaar het middel tegen de MRSA-bacterie op de markt te kunnen brengen is veel geld nodig. Daarom wil het bedrijf naar de beurs.
  Bron: www.profnews.nl, gebaseerd op de Volkskrant
Lees verder
Relevante nieuwsberichten