opiumwetDe bureaucratie en de controle rond de Opiumwet zal op korte termijn en substantieel verminderen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat de Tweede Kamer deze week toegezegd tijdens een Algemeen Overleg over het terugdringen van de administratieve lasten in de zorgsector. Schippers deed de belofte na vragen van het VVD-kamerlid Leendert de Lange, die wees op de vele strikte eisen in de Opiumwet die gelden voor apothekers. De Lange gaf als voorbeeld dat voorschrijvers het recept voor een opiaat met onuitwisbare inkt moeten schrijven én voluit, ook als huisartsen hun recepten elektronisch versturen. “Het gaat om een wet uit 1927. Het is van belang dat de regelgeving meegaat met de tijd.”
De KNMP en de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn al enige tijd in gesprek met elkaar over de afbouw van de overbodige onderdelen in de Opiumwet. Schippers liet de Tweede Kamer weten dat aanpassingen van deze wet nodig zijn en dat ze de voortgang ervan “in de gaten houdt”.
KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent is blij met de toezegging van de minister. "De afgelopen maanden ben ik herhaaldelijk door leden aangesproken over de Opiumwet-controle. Het blijkt in de huidige praktijk voor apothekers nagenoeg onmogelijk te zijn om te voldoen aan de wet uit 1927. Goed dat dit door De Lange op de agenda is gezet."   Bron: www.pw.nl
Lees verder
Relevante nieuwsberichten