Lieve Leden van de NVFZ,


Per 1 juni jl. ben ik jullie nieuwe voorzitter geworden.
Misschien wel leuk als ik me even voorstel?

Mijn naam is Lotte Paalvast-Spijkers en ik ben 52 lentes jong.
Sinds 2012 ben ik actief binnen de NVFZ, door een toenmalig leidinggevende werd ik geïntroduceerd. Ik mocht meedenken over een nieuwe naam (VAZ werd NVFZ) en een nieuwe website.
Daarna kwam ik bij de commissie opleidingen en vanuit deze commissie hielp ik mee met het organiseren van verschillende symposia.
In 2018 heb ik de voorzitter van de Cie-opl opgevolgd en daardoor belande  ik ook in het bestuur.

In 2012 had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu de voorzitter van deze fantastische vereniging mag zijn! Maar door alle ervaringen die ik heb mogen opdoen binnen de NVFZ en de steun vanuit het bestuur en de verschillende commissies heb ik er vertrouwen in dat ik het kan.

Nog steeds krijg ik veel energie als ik zie waar we mee bezig zijn en als ik hoor wat voor ideeën mede Cie-leden allemaal hebben. Vergeet niet dat we dit allemaal naast onze fulltime baan doen.
Vind jij het ook leuk om mee te denken? Meld je aan via info@nvfz.nl

In 2021 vierde ik mijn 25-jarig jubileum als gediplomeerd apothekersassistente. Via een apotheekhoudend huisarts, diverse openbare apotheken en een openbare bereidingsapotheek werk ik nu in de ziekenhuisapotheek. De ziekenhuisapotheek is de plek waar ik thuishoor, ik vind het er dynamisch en de ziekenhuisapotheek biedt vele mogelijkheden.


Bij de ziekenhuisapotheek van het Amphia (Breda) heb ik van 2009 tot 2020 gewerkt, eerst in de combinatie van Farmaceutische Dienstverlening/VTGM Cytostatica, weer later heb ik de overstap gemaakt naar de poliklinische apotheek.

Tijdens ons traject in 2016 naar JCI geaccrediteerd ziekenhuis (Joint Commission International) was ik voor de ziekenhuisapotheek de drijvende kracht die zorgde voor de voorbereiding, verslaglegging en ik stimuleerde het kwaliteitsbewustzijn van al onze medewerkers.

In 2010 slaagde ik voor de Pharmacy Practitioner opleiding en in 2015 behaalde ik mijn AD Management in de Zorg aan Avans Hogeschool.
Sinds 2021 werk ik als kwaliteitsfunctionaris voor de A+ apotheek, een gezamenlijke bereidingsfaciliteit van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Amphia ziekenhuis, te Dordrecht. Ik heb het er ontzettend naar mijn zin!

Ik hoop jullie allemaal weer snel te zien op een Symposium van de NVFZ.

Met vriendelijke groet,

Lotte Paalvast-Spijkers

Voorzitter NVFZ

Lees verder
Relevante nieuwsberichten