logo_KABIZ_RGB_klein Bericht van KABIZ Tijdens het Symposium “Ouderzorg, onze zorg?!” op zaterdag 30 mei bieden wij weer de mogelijkheid de diploma’s van apothekersassistenten en farmaceutisch consulenten kosteloos te laten waarmerken door KABIZ. Normaal gesproken kan dit alleen in Utrecht of tegen betaling bij de gemeente (ongeveer €10,-). Kom jij naar het symposium op zaterdag 30 mei? Neem dan je documenten mee van jezelf en/of van je collega’s.  
Wat moet je meenemen: • Het originele diploma, • Een kopie van het diploma, • Een kopie van een geldig ID-bewijs (paspoort of rijbewijs).
  Je hoeft niet zelf aanwezig te zijn voor het waarmerken van uw diploma. Je kan ook een collega vragen je diploma te laten waarmerken of het direct regelen voor het hele team! Bij binnenkomst is er een balie beschikbaar waar de benodigde documenten ingeleverd kunnen worden. Aan het einde van de lunch kan men hier dan alle documenten weer ophalen.   Waarom het diploma waarmerken? Met een gewaarmerkt diploma kunnen apothekersassistenten zich registeren in het kwaliteitsregister voor apothekersassistenten in de openbare farmacie (KAOF) of het kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA, niet-openbare farmacie)  en farmaceutisch consulenten in Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg (KABIZ).   Voor de apothekers geldt een verplichte inschrijving in het BIG register. Echter voor apothekersassistenten en consulenten is inschrijving in een kwaliteitsregister nog niet verplicht. Dat terwijl zorgverzekeraars, overheid, werkgevers maar bovenal patiënten en cliënten steeds meer de voorkeur geven aan kwaliteitsgeregistreerde professionals. Met inschrijving in een kwaliteitsregister kan men zich onderscheiden van andere apothekersassistenten en farmaceutisch consulenten!   Bron:KABIZ
Lees verder
Relevante nieuwsberichten