In maart 2021 hebben wij via een online succesvol webinar een grote groep kunnen informeren over ‘Medicatieveiligheid’. Graag willen wij vanuit de commissie Kwaliteit & Veiligheid van de NVFZ dit herhalen middels een nieuw webinar op dinsdag 16 november 2021. Dit keer willen we stilstaan bij: 

‘Medicatieverificatie’

Emilie Gieling, ziekenhuisapotheker in het UMC Utrecht, zal vertellen hoe het UMC Utrecht medicatieverificatie bij klinische opname en ontslag heeft ingericht. 

Hierbij spelen vragen, zoals: Hoe ga je om met spoed opnames? Waar loop je tegenaan op de SEH? Welke patiënten wil je spreken en op basis van welke risico-criteria? En op welke wijze kun je de afdelingen mee krijgen in het proces bij ontslag? 

Victor Huiskes, poliklinisch apotheker bij de Sint Maartenskliniek, neemt ons mee in hoe de Sint Maartenskliniek online medicatieverificatie door poliklinische patiënten heeft georganiseerd. 

Vragen waar je antwoord op gaat krijgen, zijn: Hoe werkt online medicatieverificatie? Bij welke patiënten wordt (online) medicatieverificatie toegepast en waarom? Wat is de klinische meerwaarde van de geverifieerde medicatiegegevens ten opzichte van het LSP? En: vinden patiënten het nuttig? Hoe ervaren ze het gebruiksgemak? En wat is de responsgraad? Wat is de kwaliteit van online medicatieverificatie door de patiënt versus traditionele medicatieverificatie?

Kortom, een interessant en actueel onderwerp als thema voor het NVFZ Webinar, dat wordt gehouden op dinsdag 16 november 2021 tussen 20:00u -21:30u. 

 Verdiepen jullie je mee in de wereld van medicatieverificatie?

Deelnemen? Schrijf je in via de website van de NVFZ. Je ontvangt na inschrijving van ons een e-mail met de link zodat je het webinar vanuit huis live kunt volgen!

Deelname is gratis voor leden. Voor niet-leden vragen we een (kleine) vergoeding van €15,-. 

Voor dit Webinar is accreditatie aangevraagd. Vergeet hiervoor niet je Kabiz-nummer te vermelden bij de inschrijving!

Namens de cie. Kwaliteit & Veiligheid, tot de 16e!