Wij, de commissie Kwaliteit & Veiligheid van de NVFZ hebben inmiddels 2 succesvolle webinars georganiseerd. Graag willen we weer een webinar aanbieden met opnieuw een actueel thema: Ziekenhuisverplaatste zorg (ZVZ).


Connected Care: ‘Thuis als het kan, ziekenhuis wanneer het moet’. 

Jan Gerard Maring is ziekenhuisapotheker en sinds 2019 tevens directeur van het Connected Care Center  (CCC) in het Isala Zwolle. Met het Connected Care programma zet Isala in op het zoveel mogelijk naar thuis verplaatsen van ziekenhuiszorg. Het ziekenhuis maakt hierbij gebruik van 3 diensten: Educatie & zelfmanagement, Telemonitoring en Specialistische Zorg Thuis. Tijdens het webinar zullen diverse voorbeelden van ziekenhuiszorg thuis de revue passeren, in het bijzonder ook initiatieven waarin de farmacie een bijdrage levert.


Onze tweede spreker is Dineke Kromkamp. Dineke is Technische Thuiszorg Verpleegkundige (TTV) bij de Omring in Hoorn. De Omring werkt samen met de ziekenhuisapotheek van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Dineke zal ons meenemen in het werk van de thuiszorg en wat de ziekenhuisverplaatste zorg voor haar en haar collega’s betekent. Welke handelingen mag zij verrichten? Wat heeft zij hiervoor nodig? Hoe wordt de samenwerking met de ziekenhuisapotheek door de thuiszorginstelling(en) ervaren? En wat betekent ziekenhuisverplaatste zorg voor de patiënt?


Kortom, een interessant en actueel onderwerp als thema voor het NVFZ Webinar, dat wordt gehouden op donderdag 14 april 2022 om 20.00 uur (duur ca. 1,5 uur).

Deelnemen? Schrijf je hieronder in. Inschrijving is mogelijk t/m 12 april. Je ontvangt 13 april vanuit de NVFZ  een e-mail met de link, zodat je het webinar vanuit huis live kunt volgen! Deelname is gratis voor leden. Voor niet-leden vragen we een (kleine) vergoeding van €15,-.

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd. Vergeet hiervoor niet je Kabiz-nummer te vermelden bij de inschrijving!

Namens de NVFZ-cie Kwaliteit & Veiligheid: tot de 14e april!