APOTHEEK ACADEMIE

Nascholing Eigen Bereidingen
Voor meer informatie: www.apotheekacademie.nl

CALIBRIS

Calibris verzorgt trainingen voor stage-/werkbegeleiders.
Voor meer informatie: www.calibriscontract.nl

CME-ONLINE

E-learning voor apothekersassistenten over diverse (meest farmacotherapeutische) onderwerpen. Het cursusaanbod wordt regelmatig aangepast. Er kan door een apotheker een abonnement worden afgesloten waarbij een onbeperkt aantal apothekersassistenten deze cursussen kunnen volgen. Tijdsbesteding per cursus: 1,5 – 2 uur.

Voor meer informatie: www.cme-online.nl

FARMACEUTISCH CONSULENT

HBO opleiding farmaceutische patiëntenzorg voor apothekersassistenten.

FARMACEUTISCHE ASPECTEN VAN DE ONCOLOGIE

Deze cursus (6 bijeenkomsten van 2,5 uur) wordt aangeboden door het Wenckebach Instituut van het Universitair Medisch Centrum Groningen en is bestemd voor apothekersassistenten die zich bezighouden met de logistiek en/of bereiding van cytostatica.

Cursuslocaties: Groningen, Zwolle en Haarlem

Voor meer informatie: www.wenckebachinstituut.nl

FARMAKUNDE

De farmakundige vormt een schakel in de keten van de farmaceutische industrie, farmaceutische groothandel, (ziekenhuis)apotheek, huisarts en specialist, zorgverzekeraar, patiënten, patiëntenorganisaties en overheid.

De opleiding Farmakunde wordt gegeven aan de Hogeschool Utrecht en is ook in deeltijd te volgen. Voor meer informatie: www.hu.nl 

GOP Innovations

Cursus "Aseptische productie van steriele geneesmiddelen".

Een 2 daagse cursus specifiek bedoeld voor diegene die een goed overzicht willen hebben bij aseptische productie van steriele geneesmiddelen.

Zie www.gop-innovations.com, e-mail info@gop-innovations.com

IIDD

Cursussen (schriftelijk, online of incompany) over diverse onderwerpen.

MANAGEMENT IN DE ZORG

De opleiding Management in de Zorg duurt 3 – 4 jaar en is op meerdere plaatsen in Nederland te volgen. Management in de Zorg (voorheen kaderopleiding) is de bacheloropleiding voor (aanstaande) managers in de zorg. Met deze opleiding verwerf je belangrijke managementcompetenties die direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Voor meer informatie o.a.:

www.hu.nl (Utrecht), www.hanze.nl (Groningen), www.hva.nl(Amsterdam)

MEDIAVISION

Interactieve training GMP-z via internet.

De training wordt door het ziekenhuis zelf verzorgt. Het programma bestaat uit verschillende modules, die ook afzonderlijk bekeken kunnen worden. het programma geeft een zeer breed overzicht van alles wat met GMP-z te maken heeft binnen een ziekenhuisapotheek.

Voor meer informatie: www.mediavision.nl

OPTIMA FARMA

Optima Farma is de beroepsorganisatie voor apothekersassistenten in openbare apotheken, farmaceutisch consulenten en andere apotheekmedewerkers en heeft als doel een platform te creëren om profilering van het beroep van apothekersassistenten verder uit te dragen en te ondersteunen.

Voor meer informatie: www.optimafarma.nl

PHARMACY PRACTIONER

PAOFarmacie verzorgt de opleiding Pharmacy Practitioner . Dit is een opleiding voor apothekersassistenten die werkzaam zijn in het ziekenhuis of poliklinische apotheek. De opleiding bestaat uit vijf modules van +/-3 maanden via TE-learning. Aan het eind van elke module is een studiedag opgenomen.

Naast de opleiding P.P. verzorgt PAOFarmacie ook lifelong learning modules.

LLL modules die ontwikkeld zijn:

  • Oncologie
  • VTGM
  • Interacties en clinical rules

Voor meer informatie: www.PAOFarmacie.nl.

Regionale scholing

PAOFarmacie biedt vanaf 2015 een nieuw scholingsmodel voor apothekersassistenten in het ziekenhuis. Inmiddels zijn vier modules ontwikkeld, die elk uit een e-learning en een fysieke bijeenkomst in de regio bestaan: farmacokinetiek & -dynamiek, antistolling, pijn en pijnbestrijding, infectieziekten en antibiotica.

Het regionale scholingsmodel vraagt om actieve inbreng van de ziekenhuisapotheek. PAOFarmacie zorg voor de organisatie van de bijeenkomsten in de regio en levert het format voor de nascholing. U levert de docent en de cursusruimte en denkt mee met de ontwikkeling van nieuwe modules. Voor meer informatie: www.PAOFarmacie.nl

PHARMATECH

Pharmatech verzorgt trainingen op het gebied van kwaliteitszorg en GMP:

  • Workshop aseptisch werken.
    Een workshop waarbij de deelnemers het inzicht krijgen in factoren die de kwaliteit tijdens aseptische handelingen kunnen beïnvloeden
  • GMP- coachingstraject aseptisch werken. Bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor goede aseptische praktijken. Een trainingscoach kijkt 1 dag mee, dit wordt geëvalueerd en meegnomen in de trainingen (theorie en praktijk).
    Zie voor meer informatie: pharmatech.nl, e-mailinfo@pharmatech.nl

PHARMACEUTICAL CONSULTANCY SERVICES (PCS):

Een 2-daagse cursus waarbij de deelnemers kennis maken met de verschillende aspecten van aseptisch produceren. De cursus belicht verschillende facetten en kritische aspecten van aseptisch produceren en gaat in op de regelgeving en combineert theoretische achtergrond met de praktijk van elke dag.

Zie pcs-nl.com, e-mail info@pcs-nl.com

SANA

Stichting Accreditatie Nascholing Apotheekmedewerkers. Cursussen over diverse onderwerpen. Voor meer informatie: www.sanaweb.nl

SBA

De in het verleden aangeboden incompany cursussen worden niet meer door de SBA aangeboden en onderhouden. Wel kan een assistent zich inschrijven voor de reuguliere SBA cursussen. Deze zijn echter voor apothekersassistenten in openbare farmacie ontwikkeld.

SBA E- Studie

SBA Practinet biedt via e-learning na- en bijscholing aan voor apothekersassistenten.
Voor meer informatie: http://www.sbaestudie.nl/

ZORGPLAN

Communicatiecursussen.

Voor meer informatie: www.zorgplan.nl